Kategorija proizvoda

STVORITELJ (KINA) TEHNOLOGIJA CO, LTD


Inozemni odjel prodaje


Kontakt: Ms.Yiko Lei


Tel: + 86-755-26710992


Faks: + 86-755-26710105


Mobitel: +8613798299145 (24 sata)


E-pošta:Sales@China-Creator.com


Ured Add.:6 / C, blok C3, Nanshan iPark,No.1001 Xueyuan ceste, Nanshan District, Shenzhen, Guangdong Province, Kina 518072


Tvornica Dodaj: 5/C, 8 zgrada, Zhongyuntai tehnološki Park, 1. Tangtou put, Tangtou zajednice, Shiyan ulici, Baoan District, Shenzhen, Kina

Dom > Vijesti > Sadržaj

Kako funkcioniraju Smart kartice bez kontakta?

Stvoritelj (Kina) tehnologija co | Updated: May 15, 2018

Beskontaktni sustavi inteligentnih kartica usko su povezani s kontaktnim smart karticama. Kao i sustavi inteligentnih kartica za kontakt, informacije se pohranjuju na čipu ugrađenom u beskontaktnu pametnu karticu. Međutim, za razliku od kontaktne inteligentne kartice, snaga koja se isporučuje na kartici, kao i podaci koji se izmjenjuju između kartice i čitača, postižu se bez korištenja kontakata, pomoću magnetskih ili elektromagnetskih polja za napajanje kartice, kao i za razmjenu podataka s čitačem.

Baterijska inteligentna kartica sadrži antenu ugrađenu unutar plastičnog tijela kartice (ili unutar tipkovnice, sata ili drugog dokumenta). Kad se kartica dovede u elektromagnetsko polje čitača, čip u kartici je uključen. Kad se čip uključi, započinje i uspostavlja se bežični komunikacijski protokol između kartice i čitača za prijenos podataka.

Sljedeće četiri funkcije opisuju na visokoj razini niz događaja koji se događaju kada se beskontaktna pametna kartica približi čitaču kartica:

Prijenos energije na karticu za napajanje integriranog kruga (čip)

Prijenos signala sata

Prijenos podataka na beskontaktnu pametnu karticu

Prijenos podataka s beskontaktne pametne kartice

Stoga, kada se kartica dovede unutar raspona elektromagnetskog polja potrebne frekvencije, kartica će se uključiti, spremna za komunikaciju s čitačem. Budući da se beskontaktne pametne kartice opisane u ovom FAQ-u temelje na standardu ISO / IEC 14443, ta frekvencija iznosi 13,56 MHz, a čitač koji zadovoljava standard bi imao polje za aktivaciju (raspon) od oko 4 inča (otprilike 10 centimetara). Drugim riječima, kartica mora biti unutar 10 centimetara čitača da bi se učinkovito napunila; međutim, djelotvorni raspon za komunikaciju za čitanje kartice ovisit će o brojnim čimbenicima poput moći čitatelja, antene čitača i antene kartice.